Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
Додипломски Студии
Постдипломски Студии
Докторски Студии
Литература
Старт на новата академска година 2018/2019

Денес во спортската сала “Македонски херои” на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје свечено беа доделени индексите на новата генерација студенти. Топло добредојде од името на деканатот и од наставно научниот кадар, им посака деканката проф. Д-р

Последна измена: 2018-10-03


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ

Вчера на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје беа одиграни финалните натпревари од Универзитетската спортска лига на УКИМ во екипните спортови: мал фудбал, ракомет мажи, одбојка жени и кошарка мажи.
Постигнати се следниве резултати:

МАЛ

Последна измена: 2018-05-23


ФАКУЛТЕТОТ ЗА ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ И ЗДРАВЈЕ – СЕВКУПЕН ПОБЕДНИК НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ НА УКИМ

Дојдовме и до “финишот” на овогодинешните Универзитетски спортски игри на Универзитетот Св. Кирил и Методиј од Скопје. Повеќе од два месеци Факултетот за физичко образование, спорт и здравје беше домаќин на натпреварите од универзитетските спортски игри на УКИМ.

Последна измена: 2018-05-23


УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО НА УКИМ ВО КУГЛАЊЕ И ВОЗДУШНА ПУШКА - ОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ – СТУДЕНТИ

                                                                                   &n

Последна измена: 2018-05-22
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА МАЛ ФУДБАЛ/ КОШАРКА

СИТНО” ДО ФИНАЛНИТЕ НАТПРЕВАРИ

После деветте недели изминати во дружење, натпреварување, нови пријателства, откажувања, по некоја расправија, но и нова симпатија конечно познати се годинешните финалистите од Универзитетска спортска лига на УКИМ во екипн

Последна измена: 2018-05-18


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА–МАЛ ФУДБАЛ/ ОДБОЈКА

Во тек се натпреварите од деветата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во мал фудбал и одбојка и се постигнати следниве резултати:

МАЛ ФУДБАЛ
ФФОСЗ : ПЕДАГОШКИ (7:0)
МАШИНСКИ Ф. : ГРАДЕЖЕН Ф. (2:1)

ОДБ

Последна измена: 2018-05-17


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се Универзитетските спортски натпревари од деветтата недела. Денеска се одиграа полуфиналните натпревари во кошарка и беа постигнати следниве резултати:

ФФОСЗ мажи - МЕДИЦИНСКИ Ф. Мажи (66 :46)
ФФОСЗ же

Последна измена: 2018-05-16


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА–МАЛ ФУДБАЛ/ КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпреварите од деветата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во мал фудбал и кошарка и се постигнати следниве резултати:

МАЛ ФУДБАЛ
ФФОСЗ  :  ЕКОНО

Последна измена: 2018-05-15


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ОДБОЈКА ОСМА НЕДЕЛА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпреварите од осмата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни ½ финалните натпреварите во одбојка и се постигнати следниве резултати:

ФФОСЗ Жени - ФЕИТ  Жени  (2 : 0)          

Последна измена: 2018-05-11


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ОСМА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ/ МАЛ ФУДБАЛ

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпреварите од осмата недела од Универзитетските спортски лиги. На програмата денеска беше натпреварот во мал фудбал, а се одиграа и првите ½ полуфинални натпревари во машка и женска конкуренција во раком

Последна измена: 2018-05-09


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – МАЛ ФУДБАЛ ОСМА НЕДЕЛА

Со одигрување на натпреварите во мал фудбал, студентите од УКИМ ја “раситнија” и осмата недела од Универзитетските спортски лиги на УКИМ. Покрај фудбалот неделава на програмата се и редовните натпревари од натпреварите во ракомет и одбојка каде што ќе се одиграат

Последна измена: 2018-05-07


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА СЕДМА НЕДЕЛА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се Универзитетските спортски натпревари од седмата недела.
Постигнати се следниве резултати:
ФФОСЗ М - ПРАВЕН М (64 : 32)
МАШИНСКИ М - ФИНКИ М (51 : 26)

Последна измена: 2018-05-04


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ОДБОЈКА СЕДМА НЕДЕЛА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од седмата недела од Универзитетските спортски лиги. По кратката пауза поради првомајскиот празник, денеска беа одиграни натпреварите во одбојка и се постигнати следниве резултати:

ФЕИТ М

Последна измена: 2018-05-03


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – МАЛ ФУДБАЛ ШЕСТА НЕДЕЛА

Во салата “Македонски херои “ на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје денеска се одиграа натпреварите од Универзитетските спортски лиги на УКИМ, во мал фудбал.

Постигнати се следниве резултати:

ПЕДАГОШКИ Ф. - ВЕТЕРИНА (3 : 0)

Последна измена: 2018-04-27


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ОДБОЈКА ШЕСТА НЕДЕЛА

ФФОСЗ - ЕКОНОМСКИ Ф.  (2 : 0)

ПРАВЕН Ф. – ФИНКИ  (0 : 2)

МАШИНСКИ Ф. Ж - ФЕИТ  Ж  (0 : 2)Последна измена: 2018-04-26
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ШЕСТА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ/ КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од шестата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во ракомет и мал фудбал и се постигнати следниве резултати:

РАКОМЕТ
ФЕИТ : МЕДИЦ

Последна измена: 2018-04-25


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ НА УКИМ ШЕСТА НЕДЕЛА– КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од шестата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во кошарка и се постигнати следниве резултати:

КОШАРКА
ФФОСЗ Ж. : ФЕИТ Ж. (43:13)
ФФОСЗ

Последна измена: 2018-04-24


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ШЕСТА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ/ МАЛ ФУДБАЛ

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од шестата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во ракомет и мал фудбал и се постигнати следниве резултати:

РАКОМЕТ
ФФОСЗ : ФИНК

Последна измена: 2018-04-23


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – ШАХ И ПИНГ-ПОНГ

Измина и петтата недела одкако стартуваа натпреварите во колективните спортови (мал фудбал, кошарка, ракомет и одбојка) од Универзитетските спортски лиги на УКИМ. Во петокот и саботата беа одиграни и првите натпреварите во индивидуалните спортови шах и пинг-понг во машк

Последна измена: 2018-04-22


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ - ОДБОЈКА

На Факултетот за Физичко образование, спорт и здравје во тек се Универзитетските спортски натпревари од петтата недела во колективните спортови, а во петок и сабота со натпреварите во шах, односно пинг-понг се означува и стартот на натпреварите во индивидуалните спорт

Последна измена: 2018-04-19


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ - РАКОМЕТ

Изминува и петтата недела откако стартуваа Универзитетските спортски натпревари при УКИМ. Средата е ден кој што е резервиран за одмерување на силите на студентите во натпреварите во ракомет во машка и женска конкуренција.
Постигнати се следниве резултати:

Последна измена: 2018-04-18


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се Универзитетските спортски натпревари од петтата недела.

Постигнати се следниве резултати:

ФФОСЗ – ФЕИТ (64 : 25)
ФФОСЗ Ж - МЕДИЦИНСКИ Ф. Ж (24 : 21)
МЕДИЦИНСКИ Ф. - ФИНКИ (55 :40)

Дел од атмосф

Последна измена: 2018-04-17
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – МАЛ ФУДБАЛ

Во тек се натпреварите од петтата недела од Универзитетските спортски лиги на УКИМ. Денес беа одиграни натпреварите во мал фудбал и се постигнати следниве резултати:

ФФОСЗ – АРХИТЕКТУРА (3 :0)
СТОМАТОЛОШКИ Ф. - ЕКОНОМСКИ Ф.

Последна измена: 2018-04-16


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ - ОДБОЈКА

Денеска на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во салата “Македонски херои” беа одиграни натпреварите од четвртата недела од Универзитетските спортски лиги на УКИМ, во одбојка во машка и женска конкуренција.

Постигнати се следниве резултати:
Последна измена: 2018-04-12


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ - РАКОМЕТ

Во тек е четвртата недела откако стартуваа Универзитетските спортски натпревари при УКИМ. Средата е ден кој што е резервиран за одмерување на силите на студентите во натпреварите во ракомет во машка и женска конкуренција.
Постигнати се следниве резултати:Последна измена: 2018-04-11
УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА

По кратката пауза по повод велигденските празници, во салата „Македонски херои” на факултетот за Физичко образование, спорт и здравје продолжија натпреварите од четвртата недела од Универзитетската спортска лига. Денеска беа одиграни натпреварите во кошарка и с

Последна измена: 2018-04-10


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – РАКОМЕТ

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од третата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во ракомет и се постигнати следниве резултати:

ЕКОНОМСКИ Ф. Жени - ФЕИТ жени                      

Последна измена: 2018-04-04


УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – КОШАРКА

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од третата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во кошарка и се постигнати следниве резултати:

ПМФ - МЕДИЦИНСКИ Ф

Последна измена: 2018-04-03


ВАЖНО СООПШТЕНИЕ

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ УЧЕСНИЦИ НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ НАТПРЕВАРИ НА УКИМ ДЕКА:
САМО ЕКИПИ СО:

  1. УРЕДНО ПОПОЛНЕТ И ЗАВЕРЕН ОБРАЗЕЦ БР.201
  2. ДОСТАВЕНИ НА УВИД ИНДЕКС И ДОКУМЕНТ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА (лична карта или патна исправа)
  3. ПОПОЛНЕТ ОБРАЗЕЦ ЗА

    Последна измена: 2018-04-03
    УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ – МАЛ ФУДБАЛ

    На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпревари од третата недела од Универзитетските спортски лиги. Денеска беа одиграни натпреварите во мал фудбал и се постигнати следниве резултати:

Галерија

За нас

Ценејќи ја 34-годишната традиција на Факултетот за физичка култура при Универзитетот „Св.Кирил и Методи” од Скопје, може слободно да кажам дека истата претставува најстара и најреномирана наставно-научна институција во Република Македонија од подрачјето на кинезиологијата. Повеќе ...

Контакт

Адреса: ул.„Димче Мирчев бр.3”
1000 Скопје, Република Македонија
Телефон: +389 2 3113 654
Факс: +389 2 3119 755
E-mail: admin@ffosz.ukim.edu.mk

Повеќе ...