Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
Додипломски Студии
Постдипломски Студии
Докторски Студии
Литература

УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ОСМА НЕДЕЛА– РАКОМЕТ/ МАЛ ФУДБАЛ


На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во тек се натпреварите од осмата недела од Универзитетските спортски лиги. На програмата денеска беше натпреварот во мал фудбал, а се одиграа и првите ½ полуфинални натпревари во машка и женска конкуренција во ракомет.  Постигнати  се следниве резултати:

МАЛ ФУДБАЛ
ГРАДЕЖЕН : ФИЛОЗОФСКИ  (3 : 0)

РАКОМЕТ
ПРАВЕН Ф. жени :  ФФОСЗ жени  (7 : 17)
ФФОСЗ мажи  :  МАШИНСКИ Ф. мажи (16 :10) 
ПРАВЕН Ф. мажи  : ФЕИТ мажи (13:24)
ФЕИТ жени :  ФИНКИ жени  (10: 6)

Галерија

За нас

Ценејќи ја 34-годишната традиција на Факултетот за физичка култура при Универзитетот „Св.Кирил и Методи” од Скопје, може слободно да кажам дека истата претставува најстара и најреномирана наставно-научна институција во Република Македонија од подрачјето на кинезиологијата. Повеќе ...

Контакт

Адреса: ул.„Димче Мирчев бр.3”
1000 Скопје, Република Македонија
Телефон: +389 2 3113 654
Факс: +389 2 3119 755
E-mail: admin@ffosz.ukim.edu.mk

Повеќе ...