Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
Додипломски Студии
Постдипломски Студии
Докторски Студии
Литература

УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ДЕВЕТТА НЕДЕЛА МАЛ ФУДБАЛ/ КОШАРКА


СИТНО” ДО ФИНАЛНИТЕ НАТПРЕВАРИ

После деветте недели изминати во дружење, натпреварување, нови пријателства, откажувања, по некоја расправија, но и нова симпатија конечно познати се годинешните финалистите од Универзитетска спортска лига на УКИМ во екипните спортови мал фудбал, кошарка, ракомет и одбојка. Финалните натпревари се закажани за среда 23 мај со почеток во 14:00 часот на факултетот за Фазичко образование,спорт и здравје, а веднаш потоа на програмата е и свеченото доделување на наградите.
На крајот од деветтата недела беа одиграни натпреварите во мал фудбал и кошарка и се постигнати следниве резултати:

МАЛ ФУДБАЛ
Натпревар за трето место
ПЕДАГОШКИ : ГРАДЕЖЕН Ф. (2: 5)

КОШАРКА жени
Натпревар за прво место
ФФОСЗ жени : ФЕИТ жени (20:10)

Натпревар за трето место
ФИНКИжени : ЕКОНОМСКИ жени (20 : 0)

КОШАРКА мажи
Натпревар за трето место
МЕДИЦИНСКИ мажи : ПРАВЕН Ф. мажи (54: 44 )

Дел од атмосферата на тој чин можете да ја погледнете тука.

Галерија

За нас

Ценејќи ја 34-годишната традиција на Факултетот за физичка култура при Универзитетот „Св.Кирил и Методи” од Скопје, може слободно да кажам дека истата претставува најстара и најреномирана наставно-научна институција во Република Македонија од подрачјето на кинезиологијата. Повеќе ...

Контакт

Адреса: ул.„Димче Мирчев бр.3”
1000 Скопје, Република Македонија
Телефон: +389 2 3113 654
Факс: +389 2 3119 755
E-mail: admin@ffosz.ukim.edu.mk

Повеќе ...