Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.
Додипломски Студии
Постдипломски Студии
Докторски Студии
Литература

УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ЛИГИ НА УКИМ ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ


Вчера на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје беа одиграни финалните натпревари од Универзитетската спортска лига на УКИМ во екипните спортови: мал фудбал, ракомет мажи, одбојка жени и кошарка мажи.
Постигнати се следниве резултати:

МАЛ ФУДБАЛ
Натпревар за прво место
ФФОСЗ : МАШИНСКИ Ф. ( 9: 0 )

РАКОМЕТ мажи
Натпревар за прво место
ФФОСЗ : ФЕИТ (29: 23 )

ОДБОЈКА жени
Натпревар за прво место
ФФОСЗ : ЕКОНОМСКИ Ф. (2 : 0 )

КОШАРКА мажи
Натпревар за прво место
ФФОСЗ : МАШИНСКИ Ф. (55: 36 )


Галерија

За нас

Ценејќи ја 34-годишната традиција на Факултетот за физичка култура при Универзитетот „Св.Кирил и Методи” од Скопје, може слободно да кажам дека истата претставува најстара и најреномирана наставно-научна институција во Република Македонија од подрачјето на кинезиологијата. Повеќе ...

Контакт

Адреса: ул.„Димче Мирчев бр.3”
1000 Скопје, Република Македонија
Телефон: +389 2 3113 654
Факс: +389 2 3119 755
E-mail: admin@ffosz.ukim.edu.mk

Повеќе ...